Den halve og ufulle sannheten

Jeg ble født nordpå i 1971, med alvorlig livlig fantasi. Min første bok var laget av bestefars brevpapir fra Trygdekontoret, og festet i ryggen med knappenål. Den handlet om en gråtende prinsesse. Min andre bok ble skrinlagt da mamma gjorde meg oppmerksom på at det ikke fantes midnattsol i Afrika. Så ble jeg 18 og det visuelle tok fullstendig overhånd.

siri_pettersen

Fantasien motstod talløse angrep fra en uforstandig omverden (du har det sikkert på akkurat samme måten!), og i dag er jeg en fremragende ekspert på virkelighetsflukt. Jeg boltrer meg skamløst i medier: Design, web, tegneserier, illustrasjon, film og tekst. Alt for en god historie. Forfatteren Tad Willams hadde ordet "multikunstner" i biografien sin. Det satte seg fast i mitt lettpåvirkelige ungdomssinn, og jeg har strevet hele livet for å kunne si det samme.

I 2002 var jeg så heldig å vinne Bladkompaniets tegneseriekonkurranse med "Anti-klimaks". Serien ga meg Sproingprisen som årets nykommer, og gode greier :) Det var fint. Jeg har også vært tegner til stripeserien "Smelt" og den tekstløse novelleserien "Kråkene". Et kommersielt selvmord som ga glede til meg og de to leserne.

Til daglig jobber jeg som Art Director i det magiske konsulentselskapet Kantega. På si hjelper jeg selskaper med design, identitet og visjonsutvikling. Nå har jeg endelig oppfyllt drømmen om å skrive en bok i sjangeren "kart på første side."

Akkurat som ravner har jeg hatt den samme kjæresten hele livet. Vi bor midt i Oslo på grunn av kaffen. Du finner meg i stresslessen innerst i hjørnet på Fuglen kaffebar :)