My events at Gøteborg Bookfair

I love Göteborg Bookfair! It's big, busy and I'll be there the whole weekend. Here are my public events, plenty of interviews, signings and some really exciting talks with other writers. Hope to see you there! :)

Fantasy redder verden - igjen

Er du en smule opptatt av bøker, har du antakelig fått med deg at Kronprinsessen er i gang med sin litterære togreise. Årets tema er utenforskap. Glitrende, for da kommer man ikke utenom fantasy! Å si at fantasylesere er kjent med temaet tipper mot tidenes underdrivelse. Vi eier det. Vi er det. Vi har pustet og pulsert utenforskap siden den første gangen vi slukte ei bok.

Celebrating easter in Ymslanda

Eggpainting seems innocent enough, but in Ymslanda it may cost you your life. Easter does not exist, but they do have "Egga", a festival to celebrate when the ravens are nesting. Ravens are sacred, and obviously it's illegal to steal the eggs, so originally people painted hen eggs in teal to mimick raven eggs. These were shown at the markets, and those who had done the most beautiful job got to take all the eggs home.

Den sykt viktige virkelighetsflukten

«Hvordan fikk du inspirasjon til Ravneringene?» er et spørsmål jeg har fått utallige ganger. Her er svaret. Og det er en uforbeholden hyllest til terninger, tidtrøyte og til gutta rundt spillebordet.

Slippfest - EVNA!

Ravneringene slippfest. For tredje og siste gang. Det er herlig. Det er fryktelig. Men vi sier som Theoden: "If this is to be our end, then I would have them make such an end, as to be worthy of remembrance!"

My events for the Göteborg Bookfair

I am really looking forward to a crazy week at the Bookfair in Göteborg, launching Röta (The Rot in swedish), second book in The Raven Rings series. Below you can find my public events. There are plenty of interviews, two signings and some really exciting happenings with Laini Taylor, Sally Green, Elisabeth Östnäs, Sara Bergmark Elfgren and Mats Strandberg. Hope to see you there!

My public events for the Helsinki launch

This month, the Finnish version of Odin's Child (Odininlapsi) is launching in Helsinki, and I am really looking forward to visiting the city for the first time! My publisher Jalava has a brilliant program arranged, and there are three public events. If you happen to be in Helsinki, this is where you can find me:

Slippfest for RÅTA!

Slippfest for bok 2 er overkill, tenkte jeg, men "Du må ha fest," sa Internet, "Og du må ha plass til flere enn sist!" Slippfesten til Odinsbarn var så bra at jeg kviet meg for å ha en ny. Men skulle jeg fulgt den logikken hadde jeg jo aldri skrevet en oppfølger heller, så derfor bøyer jeg meg ydmykt for overmakten og ønsker HJERTELIG VELKOMMEN til slippfest for RÅTA, fredag 10.10 på Gaasa i Oslo. Men først: noen viktige presiseringer:

Hva får du hvis du isolerer tre fantasyforfattere, i fem dager?

Forfattere jobber ikke sammen, sies det. De hater hverandre. De er jo alene om å være geniale. Forfyllede figurer som spytter ut suicidal galle til et marginalt marked. Jeg har heldigvis aldri møtt denne arten forfatter. Den er faktisk så sjelden at ikke engang Sir David Attenborough vet hvordan de parrer seg. Men når det er sagt: Ja, å skrive er og blir en ensom syssel. En reise fra selvtillit til selvforrakt, som heldigvis ender tilbake der man startet. Mer eller mindre.

Burde jeg?

Har du sagt "du burde" om andres arbeid? Kom, sett deg her i skammekroken med meg, så snakker vi om frykt, fallhøyde og om å følge sin egen vei.

Dag tre i eksil

Jeg har flyttet på landet. Sørlandet. Midt mellom bedehus og FrPs hovedkvarter. Før du putter penger i potten på at jeg er tilbake i Oslo før jul, så la meg understreke at jeg ble født i ingenmannsland, under nordlyset, der kartet knekker mot Arktis. Et mørkt sted. Et sted for vikinger. Et sted der du kan gå glipp av sommeren mens du står i dusjen. Likevel, etter seksten år som byjente er læringskurven loddrett. Jeg er i ferd med å gjenoppdage hva det betyr å bo på landet.

Traumatisert av Astrid Lindgren

Jeg hadde en bok da jeg var barn. En bok jeg elsket. Bar rundt på. Til og med løy om. Det var Astrid Lindgrens "Aller kjæreste søster." En aldeles vidunderlig møkkabok!

12 ting jeg endelig kan gjøre uten å bli flau.

I september debuterer jeg som forfatter - tittelen som gir frikort på eksentrisk adferd. Endelig får jeg komplett sosial frihet! Mine rareste personlige tilbøyeligheter kan omsider luftes for åpne vinduer. Mellommenneskelige merkverdigheter blir ikke bare tilgitt, men nærmest forventet. Et krav fra folket til den kreative leverandør. Jeg er forfatter! Jeg kan være så forbannet rar jeg bare vil!

Ting du aldri må spørre meg om.

Forfattere er Norges kulturelite. Velutdannede, oppdaterte og meningssterke. Sånn er det. Det vet alle. Så snart man har skrevet en bok oppnår man en plutselig innsikt i menneskets psykologiske irrganger. I tillegg til å vite det meste om litteratur, selvsagt. Med mindre man er som meg, og føler at man plutselig - ved en misforståelse - ble invitert på festen.

Jeg var først - bare så du vet det!

Ja, dette er det første blogginnlegget i Kråketegn. Og før du får melka ut av nesen, så har jeg en liten presisering rundt akkurat det.